Народний депутат від БПП Микола Паламарчук, покриваючи злочинця хресника продовжує рейдерувати підприємства

  • 12 февраля 2018, 6:54
  • 2624

Мова йде про підприємство з іноземними американсько-турецькими інвестиціями ТОВ "Глобал-Инвест", що в селі Надеждівка, Чаплинського району Херсонської області. Влітку 27 серпня 2017 року, при зборі врожаю сої з земельних ділянок ТОВ "Глобал-Инвест", робітники та представники підприємства, зіштовхнулись з озброєними особами та селянами з навколишніх сіл в кількості близько 150 чоловік, котрі спочатку не давали комбайнам товариства проїхати для збору врожаю……а згодом, взагалі почали стріляти з пістолетів у представників "Глобал-Инвест".

Одними з ярих активістів, котрі явно зазіхали на врожай свої підприємства, були місцевий депутат рейдер Петро Лабенок (який нахабно підробив документи про посів врожаю на чужій землі) та його кум Куля Володимир зі своєю власною охоронною фірмою.

На спроби юристів підприємства пояснити, що Петро Лабенок разом зі своїми поплічниками вчиняють незаконно, останній разом зі своїм кумом Кулею почали просто розстрілювати працівників Глобала з травматичних пістолетів. Поводячись неадекватно, Куля без вагань всадив дві кулі в упор у беззбройного представника товариства, який намагався зупинити свавілля та стрілянину.

Проте, як відомо…."біда не приходить одна". Так сталося і з працівниками товариства Глобал-Инвест і з його представниками.

В ході проведення журналістського розслідування, нашою редакцією було виявлено, що Куля Володимир – є хресником відомого народного депутата з генеральськими пагонами від БПП Миколи Паламарчука. Який одразу почав не тільки покривати його від злочину, а й допомагати куму Кулі - Петру Лабенку, захопити та вивезти врожай з чужої земельної ділянки.

За відомою схемою, в яку вже попадало "Глобал-Инвест" на початку 2016 року, за ініціативою того ж народного депутата Паламарчука, відносно працівників товариства негайно було розкручено та порушено ряд кримінальних справ. Потерпілі в яких стріляв Куля Володимир хресник відомого депутата Паламарчука , одразу самі опинились під слідством та звинувачені у ряді тяжких статей (хуліганство та непокора правоохоронним органам). Все це робилось, щоб заблокувати підприємство та не дати його працівникам захищати свій врожай від свавілля поліції, прокуратури та місцевих депутатів рейдерів.

Під гарячою рукою народного обранця Паламарчука, Херсонська поліція та прокуратура швидко зробила свою замовну роботу.

Вже наступного дня 29 серпня 2017 року на зернотік ТОВ "Глобал-Инвест" прийшли слідчий ГУ НП у Херсонській області Синяков С.В. та хлопці в балаклавах. Підігнавши пусті фури, та побивши охорону підприємства до упаду, весь врожай товариства було вивезено в невідомому напрямку та передано начебто на відповідальне зберігання місцевому депутату Лабенку Петру, тому самому куму Кулі Володимира.

Ось таке кумівство…..ще гірше ніж за часів біглого Януковича. Коли хресний народний депутат не тільки відмаже бандита котрий стріляє в людей від відповідальності, а ще й допоможе та прокришує вивезення врожаю за допомогою поліції.

Слідчий Синяков Сергій, дії котрого погоджував прокурор прокуратури Херсонської області Мельник Ігор….явно за вказівками керівництва, не тільки не перевірили державний реєстр, згідно даних якого орендарем земельних ділянок з яких було викрадено врожай – є ТОВ "Глобал-Инвест" ще з 2005 року, а й особисто погодили передачу всього врожаю третій особі Лабенку Петру, яка жодного відношення до землі і не мала.

Чи то народний обранець в пагонах так тиснув на них, чи може вже й власний інтерес був, але весь врожай було відчужено рейдерами спільно з правоохоронцями через Тягінське ХПП, що в Бериславському районі Херсонської області (на даний момент журналістами ведеться розслідування, чому саме весь врожай було вивезено сюди, та чи має хтось відношення з посадових осіб прокуратури області чи поліції до вказаного хлібо-приймального елеватора).

В результаті таких однобоких і не об'єктивних дій слідчого Синякова та прокурора Мельника, ТОВ "Глобал-Инвест" було позбавлене цілком законного врожаю сої на суму близько 15 мільйонів гривень, який в подальшому просто зник з відповідального зберігання Петра Лабенка.

Нагадаємо, що за аналогічною схемою, у березні 2016 року з багатострадального підприємства ТОВ "Глобал-Инвест" було вивезено новітньої техніки на 10 мільйонів гривень. Злочинці й по цей день не покарані. Техніка не повернута. Ракібов Ансар, колишній директор ПП "Харистрон", який особисто приймав участь в угоні техніки та тракторів не тільки на свободі. А використовуючи свої зв'язки з помічником народного депутата Павловським Ігорем (ро які він відверто вихваляється), майже повністю зняв з себе відповідальність. Так з ч.3 ст 289 КК України, обвинувальний акт Ракібову Ансару було вручено вже за ч.1, що може загрожувати йому лише штрафом, а не відбуванням покарання за вчинення тяжкого злочину.

Як і цього разу, тоді участь у рейдерстві приймав все той же Микола Паламарчук. Кримінальна справа в рамках якої за вказівками першого заступника прокурора Херсонської області Сергія Циганка, була вивезена згадувана техніка, ініційована саме депутатом від БПП Паламарчуком. Тоді, так зухвало і нічого не побоюючись, на боці замовника кримінальної справи Гумуштекіна Халдуна, виступали офіційні помічники депутата Калюжна Ганна та Ігор Павловський.

Після висвітлення інформації про рейдерство з боку депутата пропрезидентської фракції у засобах масової інформації, Паламарчук схаменувся… але виходить що не на довго.

На даний момент, він продовжує зазіхати на власність цікавого багатомільйонного підприємства з іноземними інвестиціями з боку вже нових рейдерів Петра Лабенка та Ракібова Ансара.

Цікаво, чи буде Україна й далі отримувати іноземні інвестиції, коли навіть так зухвало і нічого не побоюючись використовуючи свої міліцейські зв'язки у рейдерстві сільгосп-підприємств, приймають участь особисто народні обранці... питання залишається відкритим…

Як раніше повідомлялося, іноземні власники херсонських підприємств "Харістрон" і "Глобал-Інвест" просять українську владу захистити їх інвестиції.

Издание Hubs.ua повідомляло, що інвестори поскаржилися на рейдерське захоплення з боку депутата від БПП.

Також видання Facenews.ua писало, що рейдерство в Херсоні позбавляє Україну інвестиційних перспектив.

 
Теги
Инвестиции
Инвест
Глобад
Паламарчук_Николай_Петрович