Народний депутат Федір Христенко витратив 25 мільйонів гривень на святкування у Москві

  • 4 марта 2020, 11:50
  • 2371

Не кожна багата людина зможе собі дозволити покликати на корпоратив артистів з найбільшими гонорарами у Росії: Філіп Кіркоров, Микола Басков, Артур Пирожков, Григорій Лепс, Поліна Гагаріна, Сергій Жуків, виступили у Four Seasons Hotel Moscow, найдорожчому готелі Москви, де одна ніч у номері «Прем’єр» коштує 100 тисяч гривень.

Але є такий народний депутат України Федір Христенко, який входить до фракції «Опозиційна платформа - за життя», він мав змогу викинути такі великі гроші, для Москви і з такими зірками, ціна за святкування наближається до 25 мільонів гривень, стверджує Інтернет-видання «Відкрита Україна», передає Полиграф.НЕТ.

Нардеп Христенко організував для своєї дружини Марини, раніше в неї було призвіще Кондаурова, святкування дня народження у Москві, це було у грудні 2019 року у ресторані з вікнами на Кремль.

Бальний зал "Чайковський", де відбувалося дійство, один день оренди коштує 370 000 гривен, важливо, щоб це почули пенсіонери міста Бахмут, які обрали свого депутата.

Ми маємо дані щодо перетину кордону Мариною Христенко, взагалі з 2017 року, вона 10 разів була у Москві, наче кур'єр, який перевозить важливі повідомлення», - йдеться в розслідуванні.

12 грудня 2019 року вони з чоловіком виїхали потягом Київ-Москва, а 16 грудня повернулися потягом Москва-Київ. На сторінці ії подруги Анастасії Маловичко є світлини разом з Мариною у готелі біля Красної площі, а народилась дружина Христенко 14 грудня 1989 року.

Так хто ж такий цей Федір Христенко? Про нього мало чого відомо, окрім лише епізодів з життя та офіційної інформації на виборах у Раду. На Христенко не зареєстровано нерухомості, окрім квартири у окупованому путіноїдами Донецьку, а ось на Марині є багато цікавинок.

Нещодавно куплена у грудні 2019 року шикарна садиба на 400 квадратних метрів у селі Гореничі під Києвом, за парканом у нього знаходиться маєток генпрокурора Пшонки. Поблизу продається схожий будинок трохи більшого розміру як у родини Христенків, та коштує 1,5 мільони доларів.

Елітні апартаменти на 170 квадратів у Новопечерських Липках, тут же в них два гаража, разом вони мають площу, як однокімнатна квартира простого українця і все це коштую ще 1,5 мільйона доларів.

І на додачу, невеличка квартирка на 120 квадратів на Анрі Барбюса, вона коштує приблизно 400 тисяч доларів. Звідкіля такі статки? Спочатку ми шукали компанії, які на нього зареєстровані, бо напевно, це вони повинні йому приносити такі шалені гроші.

Родина Христенків володіє двома фірмами, "Істголдкапітал" та "Карбонкапітал", обидві зареєстровані за однією адресою на Дарниці, записані на Ірину Кондаурову, мати Марини, ось туди ми і відправились.

Як бачимо, це не те місце, де заробляють мільйони доларів, бо навіть співробітників нема в компаніях, які б змогли відкрити нам двері, напевно, це підставні фірми, які використовуються для злочинних дій.

Як повідомляють джерела редакції, Федір Христенко може мати стосунок до торгівлі вугіллям з тимчасво окупованної території "ДНР" та ЛНР".

На виборах Христенко обслуговувала компанія "Вай Нот Групп", якою володіє Катерина Водолажська, вона сестра В'ячеслава Водолажського, директора Євпаторійського філіалу Кримтеплокомуненерго, він балотувався до міськради окупованого росіянами Криму.

Лігостаєва Володимира Павловича, довірену особу кандидата Христенко, Центральна виборча комісія вигнала його з окружної комісії № 49, бо 9 членів звинуватили у тому, що він приймав участь в організації сепаратистського референдуму так званої «Донецької народної республіки» 11 травня 2014 року.

Ще одна довірена особа у Христенко - Дегтярьова Наталія Едуардівна, вона дочка відомого корупціонера Едуарда Дегтярьова, під час правління Януковича, він відповідав за логістику внутрішніх військ України.

Федір Христенко ще під час виборчої компанії, вже показав себе з поганого боку, в той час, на площі міста Бахмут, де був передвиборчий округ Христенка, проходили ремонтні роботи, він підійшов з власною охороню до простих робітників і почав їх беспречинно лаяти і один із бодігардів Христенко, вдарив в голову співробітника ремонтної бригади.

«Звісно, ми і далі будемо проводити розслідування щодо злочинної діяльності народного депутата Федіра Христенко, тому чекайте наступні публікації», - резюмують автори розслідування.

Теги
Миллионы
Москва
Корпоратив
Христенко
Христенко_Федор_Владимирович