ГПУ готує повідомлення про підозру нардепу Дубневичу, причетному до розкрадання “Укрзалізниці”

  • 18 октября 2019, 16:24
  • 1625

Генеральна прокуратура України найближчим часом оголосить про підозру народному депутату Ярославу Дубневичу за двома епізодами. Один з них – неправдиве декларування відомостей. 

Про це розповів генпрокурор Руслан Рябошапка.

Так, Рябошапка зазначив, що повідомлення про підозри уже майже готові. Один з епізодів, які розглядатимуться, є неправдиве декларування відомостей.

Він розповів, що проект повідомлення про підозру вже лежить у нього на столі й робота над ним наразі на етапі завершення та аналізу. “Мовиться про два епізоди. Перший – навмисно неправдиве декларування відомостей. Тобто порушення антикорупційного законодавства”, – сказав Рябошапка.

Другий епізод, за словами Генпрокурора, стосується корупційних схем в рамках закупівель для підприємства “Укрзалізниці”. Тут йдеться про використання службового становища, в результаті чого через підставні фірми було отримано понад 90 мільйонів гривень. Рябошапка поянив, що саме тому матеріали, які підготувало НАБУ разом із САП, були подані до Генрокуратури. “Я хотів би сказати, що вони тричі подавалися на розгляд Генеральної прокуратури до того. Але вони не проходили в парламенті”, – зазначив генпрокурор.

Раніше стало відомо, що НАБУ підозрює двох екс-нардепів від партії “ЄС” Дубневича і Іщенко в причетності до розкрадань на “Укрзалізниці”.

 
Теги
Подозрение
ГПУ
Дубневич_Ярослав_Васильевич