Портнов дав хід справі Парубія: “Сидітиме не в Парламенті, а у в’язниці”

  • 3 сентября 2019, 9:33
  • 1943

Відомий юрист Андрій Портнов вирішив допомогти слідчим Державного бюро розслідувань. Крім того, що він вказав на причетність Парубія до загибелі людей в Одесі 2 травня 2015 року, він розповів, як це довести. І дав хід справі Парубія: “Сидітиме не в Парламенті, а у в’язниці”.

Андрій Порнов надав цілий алгоритм слідчим ДБР. Він переконаний, що ці дії допоможуть довести, що саме Парубій організував масовий терор в Одесі. 

Юрист просить перевірити всі рішення, які Парубій приймав на посаді секретаря РНБО. А саме, особисту справу, листи із відряджень та переписку слідчої комісії, яка у 2014 році вивчала обставини масової загибелі людей у Південній Пальмірі, а також на Донбасі.

Крім того, до перевірки залучити не лише Парубія. А і його соратників, які є центральними фігурантами в організації бійні в Одесі.

“Перевірити наявність дозволів на носіння вогнепальної зброї та зареєстрованих даних балістів щодо персон Андрія Парубія. Екс-радника керівника одеського главку Нацполіціі Руслана Форостяка, ватажка “Ради громадської безпеки” Марка Гордієнко та інших активних учасників подій”, — йдеться у повідомленні.

Якщо у цих громадян виявлять дозволи на носіння/зберігання зброї, Портнов пропонує зіставити “стволи” з гільзами і кулями, які виявили у бійні в Києві на Майдані в лютому 2014 року.

Для відображення повної картини, Портнов просить провести деталізацію мобільних номерів цих осіб, які вони використовували на момент одеської трагедії. 

“Оперативники зможуть відновити суть службових нарад. Такі заходи проводилися в Одесі незадовго до трагедії 2 травня”, — вважає юрист.

Портнов вважає за необхідне з’ясувати, хто розробляв і вводив план “Антитерор” у Південній Пальмірі.

“Отримати в порядку, передбаченому КПК України, протоколи всіх оперативних нарад керівництва ГУ МВС в Одеській області за період березня-квітня 2014 року щодо забезпечення правопорядку та протидії проявам сепаратизму в Одеській області”, — йдеться в плані слідчих дій, запропонованих Портновим.

Крім цього, юрист вважає, що потрібно вилучити протоколи оперативних нарад в Одеській області за два місяці до трагедії. Це може допомогти з’ясувати, які команди давалися на той момент керівнику регіонального главку МВС Петру Луцюку “зверху”. А конкретно — Петром Порошенком, Андрієм Парубієм, Юрієм Луценком та Олексієм Гончаренком.

Якщо правоохоронці працюватимуть за цим алгоритмом, то Парубію і компанії  доведеться відповісти за свої злочини. Адже Портнов дав хід справі Парубія і запевнив: “Сидітиме не в Парламенті, а у в’язниці”.

Теги
В
Парубій
Портнов
Андрій