ЗМІ: ДБР порушило кримінальну справу стосовно дій Гриценка

  • 31 января 2019, 10:36
  • 1695

22 січня 2019 року у деяких українських ЗМІ з’явилася інформація про нібито порушення ДБР кримінальної справи проти кандидата в президенти України і лідера партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка.

Йдеться про роздержавлення нерухомості міністерства оборони в 2005 році, коли Гриценко очолював міністерство. На підтвердження цих слів був опублікований витяг з єдиного реєстру досудових розслідувань щодо даного кримінального виробництва № 6201800000000020 по ст. 364 ч.1. «Зловживання владою або службовим становищем».

У виписці вказана наступна інформація:

«Посадові особи Міністерства оборони України протягом 2005 року видали накази про передачу військового майна (цілісних майнових комплексів, військових містечок на території міст Києва та Одеси) державному підприємству МОУ« Інвестжитло », чим змінили статус військового майна на державне, і в подальшому видали дозвіл на його реалізацію, що призвело до відчуження зазначеного майна в порушенні ст. 6 Закону України «Про правовий режим майна у Збройних Силах України» без дозволу Кабінету міністрів України ».

Примітно, що дана виписка не має жодного посилання на екс-міністра оборони Анатолія Гриценка.

У той же час, керівник Державного Бюро розслідувань Роман Труба офіційно заявив наступне – це виробництво знаходиться на початковому стані розгляду і не відношення до Гриценка.

«Хочу підкреслити: жоден з кандидатів в президенти України не фігурує в одному кримінальному провадженні, яке розслідується в Державному бюро розслідувань», – запевнив керівник ГБР.

Таким чином, ситуація, що склалася швидше за все являється банальним фейком, який був поширений з метою дискредитації кандидата в президенти України Анатолія Гриценка.

У той же час, Анатолій Гриценко підкреслив готовність до будь-якої співпраці з правоохоронними органами та надання будь-якої інформації, якою він володіє.

Теги
Гриценко
Справа
ДБР