"Народний фронт" почав підтримувати Тимошенко, аби залишитися в парламенті

  • 29 января 2019, 12:47
  • 2112

Ключові фігури фракції "Народний фронт" почали передвиборчу підтримку кандидатки у президенти Юлії Тимошенко, виключивши зі свого списку тезку політика.

Про це в ефірі 24 каналу розповів нардеп Сергій Лещенко.

Лещенко вважає, що виключення зі списку Юрія Тимошенка стало показовим. Адже екс-однопартієць через однакові прізвище, ім’я та по-батькові може відібрати голоси у висуванки від "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

"Нардепа Юрія Тимошенка виключили з фракції "Народного фронту" за намір балотуватися в президенти. І він буде забирати частину голосів у Юлії Тимошенко. Люди будуть їх просто плутати в бюлетені. Висунення Юрія Тимошенка нагадує технологію типового технічного кандидата – коли опоненти одного з фаворитів знаходять людину зі схожими ім’ям і прізвищем", – каже Лещенко.

Член фракції НФ, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прозоро повідомляє, що на цих виборах обере позицію проти чинного президента Петра Порошенка і слідкуватиме за фальсифікацією голосів. А без підтримки МВС у Порошенка значно менше шансів перемогти на виборах 2019 року. Крім того, він виступив гарантом від "Народного фронту" підтримки Тимошенко.

На думку Лещенка, ще одним прихильником Тимошенко є інший член партії Микола Мартиненко. Із Тимошенко його пов’язує офшорна компанія. За часів Януковича через неї перераховували гроші для американського лобіста Юлії Тимошенко, а нещодавно ця ж фірма стала фігурантом у справі НАБУ про розкрадання державних коштів Мартиненком.

"Що ж вплинуло на рішення "Народного фронту"? Бажання зберегти власні "тушки" у владних кріслах. Розуміючи, що жодного рейтингу у них немає, вони почали шукати під кого лягти. І кому продати свій ресурс, який вони накопичили при владі. Зокрема, "Народний фронт" досі контролює Міністерство внутрішніх справ", – додає Лещенко.

Політик стверджує, що умовами підтримки Тимошенко з боку ключових осіб "Народного фронту" є гарантування політичного майбутнього за списком її партії, збереження закриття справи по Авакову, закриття справ проти корупції щодо Мартиненка.

Тимошенко, за словами журналіста, буде зацікавлена у збереженні виборів за мажоритарними списками, бо тоді "всі одіозні союзники зможуть потрапити до парламенту за округами, щоб вони не кинули на неї тінь".

Нагадаємо, 22 січня відбувся урочистий з’їзд партії "Батьківщина", на котрому очільницю політсили Юлію Тимошенко було висунуто кандидатом у президенти. 

Теги
Поддержка
Тимошенко
Фронт
Народный
Лещенко