Центр протидії корупції хоче змусити заступника голови СБУ Павла Демчину показати декларацію через суд

  • 13 июня 2018, 9:34
  • 13008

Громадська організація «Центр протидії корупції» подала позов до першого заступника голови СБУ Павла Демчини щодо неподання ним декларації.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

«Позивач просить суд визнати бездіяльність Павла Демчини щодо неподання ним декларацій протягом 2016—2018 років», – йдеться в повідомленні.

«ЦПК» також просить суд зобов’язати його подати декларації за 2015 – 2018 роки. «Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження у даній адміністративній справі», – зазначають в суді.

Раніше з оприлюдненого рішення суду стало відомо, що доходи Павла Демчини та його цивільної дружини Ольги Воловчук у кілька разів менші, ніж вартість автомобілів родини.

НАБУ розслідує можливе незаконного збагачення і зловживання службовим становищем Павлом Демчиною.

У березні 2017 року  повідомиляли, що Павло Демчина, який очолює Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, офіційно мешкає у відомчому гуртожитку СБУ, хоча його дружина Ольга Воловчук мешкає у розкішному заміському маєтку і володіє елітними автівками.

Після цього у СБУ заявили, що Демчина заперечує цю інформацію і сам звернувся до НАБУ з проханням перевірити такі повідомлення.

«Схеми» опублікували розслідування, в якому йшлось, що Демчина, перебуваючи під слідством НАБУ, придбав позашляховик Range Rover Sport вартістю понад 30 тисяч доларів.

На початку березня 2017 року «ЦПК» звернувся до суду з позовом проти Служби безпеки України, звинувативши спецслужбу в засекреченні декларацій співробітників.

Однак суд позов не задовольнив, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Теги
Декларація
Позов
ЦПК
Демчина
Павло