Порошенко та Пашинський розкрадають оборонний бюджет України – Лещенко

  • 17 апреля 2018, 6:25
  • 2291

Нардеп від БПП Сергій Лещенко звинуватив президента Петра Порошенка в причетності до корупції у сфері військових закупівель.

Відповідну заяву він зробив у ефірі 24 каналу – "Оборонна корупція працює в інтересах двох "гаманців" – вождів БПП і "Народного фронту", а кураторами оборонних замовлень є Олег Гладковський (перший заступник Секретаря РНБО – ред.) і Сергій Пашинський (глава оборонного комітету ВР, "Народний фронт" – ред.)".

За його словами, торги щодо військових закупівель відбуваються в атмосфері цілеспрямованого замовчування – заради особистого збагачення їхніх учасників, – а зловживання сягають сотень мільйонів доларів, "які виводяться на рахунки корупціонерів за потурання чи співучасті Петра Порошенка".

Крім того, він наголошує: президент особисто причетний до закупівлі вживаних бойових машини піхоти (БМП) в Європі через зареєстрованого на Кіпрі посередника.

"Для армії закуповують 30 одиниць техніки на суму 5 млн доларів. Постачальник – Petralink Limited, зареєстрована на Кіпрі та названа на честь Порошенка. Фірма заснована чехами – і БМП теж ідуть з Чехії. Імпортер – державна компанія "Спецтехноексперт", відділ зовнішніх контрактів якої очолює син Пашинського. Але що заважає Україні купувати цю техніку напряму? Відповідь – бажання нагріти руки на військових замовленнях", – підкреслює нардеп.

Нагадаємо, раніше видання Новое время повідомило, що нардеп від "Народного фронту" Сергій Пашинський організував корупційну схему, через яку старі бойові машини піхоти (БМП) коштували українському оборонному бюджету в десять разів дорожче.

Теги
Закупки
Военные
Коррупция
Порошенко
Пашинский
Лещенко