Юлія Тимошенко: Влада прикриває війною корупцію та торгівлю на крові

  • 19 декабря 2017, 11:09
  • 2289

Влада не зацікавлена в ухваленні законопроекту щодо тимчасово окупованих територій Донбасу, оскільки існують тіньові домовленості, на основі яких високопосадовці заробляють корупційні гроші на війні.

Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко в прямому ефірі «Свободи слова» на телеканалі ICTV.

«Сьогодні під час Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів зняли із розгляду законопроект щодо окупованих територій Донбасу. Це означає, що і далі будуть війну називати АТО, а окуповані території – такими, які тимчасово перебувають під контролем іншої країни. Це кулуарні, тіньові і грубі домовленості. Саме на таких тіньових домовленостях тримається війна в Україні», – сказала вона.

Як зауважила політик, за чотири роки війни демократична більшість патріотів і антикорупціонерів у парламенті так і не ухвалила відповідний законопроект.

«І зараз вони знову його знімають з розгляду», – обурилася Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» зазначила, що через неухвалення парламентом законопроекту щодо забезпечення суверенітету України на Донбасі, який законодавчо визначає статус відповідних територій, впливає на статус нашої держави у світі. Міжнародні суди, пояснила Тимошенко, не можуть розглядати справи щодо повернення наших територій, справи щодо агресії проти України, вбивства людей, «тому що ми самі не визнали АТО війною».

«У нас не громадянська війна і не антитерористична операція. Не може терористичний акт тривати чотири роки – це абсурд!» – наголосила Голова партії.

Як зазначила політик, усі українці чекають закінчення війни, але цей момент не настає, бо війною прикривають корупцію та заробляння на крові.

Юлія Тимошенко назвала три фундаментальні речі, які необхідні для припинення війни: по-перше, необхідно чітко визначити статус того, що відбувається в Україні і звернутися в міжнародні суди, що, своєю чергою, дозволить притягнути до міжнародної кримінальної відповідальності тих злочинців, які розпочали цю війну, які скоїли злочини проти людяності.

По-друге, на думку парламентаря, лідер нації повинен повернутися до Будапештського формату переговорів. Мінські домовленості, переконана Голова партії, не дають відповіді на запитання про завершення війни, оскільки підписантами цих домовленостей є керівники бандитських угруповань, а з нашого боку – домовленості підписали люди, які не несуть жодних владних зобов’язань і відповідальності.

По-третє, за словами Тимошенко, нова влада зобов’язана провести «інвентаризацію» прізвищ всіх високопосадовців, які заробили мільярди на крові і притягнути їх до відповідальності.

«Поки на Сході відбувається масштабний бізнес на контрабанді, на торгівлі людьми, поки там заробляють на тіньових потоках вугілля, ми не дочекаємося припинення війни, бо вони всі в долі. І тому не ухвалюється закон, який визначає окупацію окупацією, війну війною і не створює алгоритми нашого реального захисту», – заявила Юлія Тимошенко.

Теги
Кровь
Война
Власть
Тимошенко