Леонов дал четкий ответ Труханову

  • 10 октября 2019, 15:32
  • 3682

Противостояние Леонова и Труханова получило новое развитие.

Народный депутат Украины Алексей Леонов отреагировал на заявление мэра Одессы Геннадия Труханова о депутатских запросах. Соответствующее сообщение опубликовано в Фейсбук.

Труханова возмутило, что народные депутаты реагируют на обращение граждан, которые жалуются на плохую работу служб мэрии. 

«Ознайомившись з публікацією у ЗМІ щодо висловів мера Одеси в ході апаратної наради з приводу депутатських звернень за обґрунтованими скаргами громадян, хочу зауважити та роз’яснити наступне.

Відповідно до вимог Закону України «Про статус народного депутата України», надіслання депутатських звернень за скаргами громадян входить до повноважень народного депутата. Депутатське звернення покликане спонукати посадових осіб, органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування належно здійснювати свої обов’язки, а також отримати первинну інформацію та позицію компетентного органу з оскаржуваного питання. Наведений документ є лише першим кроком у реагуванні народного депутата на звернення громадян та передує подальшим діям, у разі підтвердження фактів порушень законодавства та встановлення причетних до цього осіб.

Сумно чути, що міський голова на свій власний розсуд відносить болючі питання мешканців до незначних та несуттєвих!

Зі слів мера, проблеми, з якими звертаються громадяни, нібито знайомі райадміністраціям, департаментам, комунальним установам . Вказане викликає здивування, оскільки обізнаність з цими проблемами та відсутність реагування протягом 6 років може свідчити про небажання їх вирішувати чи некомпетентність відповідальних осіб.

З приводу співпраці з владою міста та особисто з Вами, Генадіє Леонідовичу, скажу, що у Вас , як у діючого мера Одеси було все – 6 років влади, депутатська більшість у міській раді, підтримка від центральної влади та Президента Порошенко, якого Ви глибоко подякували зовсім нещодавно, а головне – бюджетні кошти, які Вам довірили мешканці міста , а це, за всі роки вашої влади, понад 45 мільярдів гривень.

А зараз з’ясувалось, що маючи такі ресурси, Вам чомусь так і не вдалось впоратись з питаннями, які Ви самі визначили пріоритетними?

Ні, співпраця буде, але по іншому! Ми, наша команда Президента Володимира Зеленського, покажемо своїм виборцям , як потрібно працювати та змусимо міську раду виконувати свої обов`язки та не дозволимо останнім робити піар перед місцевими виборами, у них на це було аж 6 років!

Досить!

Зробимо їх ще раз та остаточно!», – опубликовал Алексей Леонов.

Напомним, по мнению Труханова – Леонов его главный оппонент на грядущих мэрских выборах.

Теги
Противостояние
Труханов
Леонов
Алексей