Кричать "Слава Україні", а по ночах крадуть військові бюджети: Вакарчук звернувся з потужним закликом до Українців

  • 1 марта 2019, 9:11
  • 2541

В України зараз немає можливості одноосібно завершити війну на Донбасі.

Таку думку висловив у блозі український музикант, лідер групи “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук.

“Той український політик, кандидат у президенти чи громадський діяч, який заявляє, що знає, як швидко закінчити війну на сході України, – або бреше, або лукавить”, – заявив Вакарчук.

Єдиним способом зупинити війну сьогодні є визнання свого програшу, а отже, втрата частини незалежності, уважає музикант.

“Рішення про швидке припинення війни цілком і повністю залежить від тих, хто цю війну режисує, – керівництва Російської Федерації. Жодних інших причин, окрім отримання політичного контролю над Україною, у них немає. Це випливає з одного неприємного, але очевидного факту: більша частина політичної еліти Росії так чи інакше не визнає самого факту існування України як повноцінної, незалежної, суверенної держави”, – написав він.

Музикант упевнений, що Україну ніколи не залишать у спокої. Українці не можуть зупинити війну сьогодні, але можуть створити умови, за яких продовжувати її буде безглуздо, заявив музикант. Вакарчук стверджує, що в Україні потрібно створити правила, які будуть давати гарантії справедливості для кожного громадянина.

“Збав нас Боже від яструбів-псевдопатріотів, які з криками “Слава Україні” потрясають списами на телебаченні, при цьому розпилюючи оборонні замовлення та крадучи військові бюджети по ночах. Покарання для таких має бути втричі суворішим, ніж для “звичайних” корупціонерів, бо вони крадуть життя наших воїнів. І збав нас Боже від голубів-псевдомиротворців, які пропонують завершити війну за один день. Неважливо, де: у сауні, на рибалці чи на футболі. Їхні слова не менш небезпечні, ніж дії злодіїв. Вони крадуть у нас реальність. А втеча від реальності наближає нас до прірви”, – заявив він.

Музикант уважає, що українцям потрібні мудрість, мужність і терпіння. “Мудрість – щоб усвідомити свій шлях. Хоробрість – не боятися ступити на нього. Терпіння – не звертати з нього у сторону. Тоді зміни, про які ми мріємо, обов’язково настануть. І тоді настане день. Закінчиться війна”, – резюмував він.

Теги
Війна
Бюджет
Звернення
Вакарчук